Holstebro Nødhjælp Daglig drift Opsøgende arbejde i Rumænien.

Opsøgende arbejde i Rumænien.

Stue på plejehjemI samarbejde med Ringkøbing-Ulfborg egnens hjælp til Østeuropa, har Holstebro Nødhjælp været på opsøgende arbejde i Rumænien, med fokus på projektorienteret hjælp til enlige mødre, Hospitaler, Plejehjem og Hjælpemiddelcentral.

Holstebro Nødhjælp vil koncentrerer sig om følg. projekter: hjem for enlige mødre i Bucharest samarbejde med Fader Gabril, som i forvejen har et godt fungerende Børnehjem i gang, støttet af Humanitær hjælp.

Hjælpemiddelcentral i Bucharest, samarbejde med Nicolae Oniga, president  for National Association of the Heamophilia patients of Romania.

Plejehjem i Piatra Neamt, samarbejde med Dr. Remus Caranfil.

Valget af de tre projekter er taget ud fra oplevelsen af nogle meget forsømte områder: de enlige mødre er ofte udsat for menneskehandel i prostitution, børnene ender som gadebørn.


sengebundI Rumænien er der tradition for, at man passer handicappede, ældre, syge i eget hjem, hvor alm. hjælpemidler er et ukendt begreb.
På Plejehjem er der trange forhold, op til syv beboer på 14 kvadrart m.= ingen privatliv. Dårlige bade/toiletforhold, senge der ikke er såvel de ældre og personalet værdig. Opholdsrum hvor hygge end ikke er noget man kan drømme om.

Projekterne vil løbende kunne følges her på hjemmesiden.Relaterede indlæg