Holstebro Nødhjælp Daglig drift Opsøgende arbejde i Rumænien.

Opsøgende arbejde i Rumænien.

Stue på plejehjemI samarbejde med Ringkøbing-Ulfborg egnens hjælp til Østeuropa, har Holstebro Nødhjælp været på opsøgende arbejde i Rumænien, med fokus på projektorienteret hjælp til enlige mødre, Hospitaler, Plejehjem og Hjælpemiddelcentral.

Holstebro Nødhjælp vil koncentrerer sig om følg. projekter: hjem for enlige mødre i Bucharest samarbejde med Fader Gabril, som i forvejen har et godt fungerende Børnehjem i gang, støttet af Humanitær hjælp.

Hjælpemiddelcentral i Bucharest, samarbejde med Nicolae Oniga, president  for National Association of the Heamophilia patients of Romania.

Plejehjem i Piatra Neamt, samarbejde med Dr. Remus Caranfil.

Valget af de tre projekter er taget ud fra oplevelsen af nogle meget forsømte områder: de enlige mødre er ofte udsat for menneskehandel i prostitution, børnene ender som gadebørn.


sengebundI Rumænien er der tradition for, at man passer handicappede, ældre, syge i eget hjem, hvor alm. hjælpemidler er et ukendt begreb.
På Plejehjem er der trange forhold, op til syv beboer på 14 kvadrart m.= ingen privatliv. Dårlige bade/toiletforhold, senge der ikke er såvel de ældre og personalet værdig. Opholdsrum hvor hygge end ikke er noget man kan drømme om.

Projekterne vil løbende kunne følges her på hjemmesiden.



Relaterede indlæg