Holstebro Nødhjælp Bosnien og Hercegovina

Bosnien og Hercegovina

Alle billeder vedrørende foreningens projekter i Bosnien.

Projekter i 2023

I 2023 har vi sendt to transporter. En lastbil til Jajce og en til Velika Kladusa. Vi har i september besøgt projektområdet i Jajce Kommunen og har afholdt en workshop med byens foreninger og forskellige institutioner. Vi har udvalgt flere projekter som vi gerne vil støtte i fremtiden. I samarbejde med lokale Røde Kors, har vi hjulpet kræftramte i Jajce byen, med gratis transport til kemoterapier. Femte år i træk, har vi fået støtte fra fonde til vinterhjælp projektet til fattige og syge ældre i Jajce Kommunen. Denne gang har Bygma Fonden og Medarbejdernes Honorarfond Novo Gruppen doneret penge til projektet.

Tre transporter til Bosnien i 2022

Vi har fået en stor donation af affaldscontainer fra NOMI4s. I samarbejde med Jajce Kommune har vi sendt vores første transport i år. Ud over containerne har vi sendt 10 hospitalssenge til lokale Røde Kors i Jajce. Denne donation er stort skridt frem for den lokale kommune, og vi håber at donation vil betydeligt forbedre indsamling og sortering af affald i Jajce kommunen. I anden transport har vi sendt yderlige 250 affaldscontainer til husholdning. Der er også sendt en del skolemøbler. I tredje transport fik vi sent 70 hospitalsenge til to sygehuser i Bosnien.

To transporter i 2021

Første transport var til Velika Kladusa i Nordvestlige Bosnien. Der har vi sendt rigtig mange skolemøbler og 10 hospital senge. Anden transport gik til Jajce i Centrale Bosnien. Der har vi sendt 22 senge, sengetøj, og masse skolemøbler.

To transporter til Bosnien i 2020

I år har vi sendt to nødhjælps transporter til Bosnien… Første transport var til Velika Kladusa i Nordvestlige Bosnien. Der har vi sendt rigtig mange skolemøbler og 10 hospital senge. Anden transport gik til Jajce i Centrale Bosnien. Dette er vores 10. transpot i projektområde Jajce. Genbrug ti syd har bevilget midler til transportomkostninger og projektet er udført i samarbejde med lokale Røde Kors. Der har vi også sendt masser af skolemøbler og 10 hospital senge til Røde Kors´s hjemmehjælpprojektet i Jajce Kommune. Alt er fordelt og er i brug.

Transport til Jajce - oktober 2019

I oktober har vi sendt ny transport til Bosnien med ca. 10,5 tons skolemøbler. Møblerne er sendt til vores projekter i Jajce og Jezero Kommune. Møblerne af læsset af på vores fjernlager i Jajce.

Foreninger i Jajce - 2019

Efter en grundig gennemgang af  deres ønsker, har vi besluttet at støtte følgende projekter: 1. Byens blæseorkester og diabetesforening har fået en ny printer/kopimaskine. 2. Håndboldklubben har fået en ny fladskærm. 3. Pensionistforening har fået støtte til indkøb af nye koruniformer. 4. Nabokommunen Jezero har fået en højtalersæt til nystiftede ungdomsklub. 5. Kajakklubben har også fået højtalersæt til brug for kommende bosnisk mesterskab i kajak. 6. Det lokale Røde Kors har fået tilskud til køb af en terrænbil, som skal bruges til fordeling af nødhjælp til udsatte familier. Bilen skal også bruges til hjemmehjælp til ca. 80 borgere i Jajce Kommune.

Bosnien og Hercegovina 2019

Holstebro Nødhjælp har besøgt projektområdet Jajce, Bosnien og Hercegovina i perioden fra 1. til 4. juni 2019. Søndag den 2. juni har vi organiseret Workshop “Hjælp til selvhjælp”, hvor repræsentanter fra foreninger og institutioner kort har præsentere om deres virke og fremlagt planer for fremtidigt samarbejde med os. Vores besøg er gennemført i samarbejde med Lokale Røde Kors i Jajce og foreningen PD Cusine Jajce.

2018 - 2 transporter til Bosnien

I maj måned har vi sendt syvende transport til Jajce. Vi fik sendt sendt 7 tons skolemøbler, 4 hospitalssenge og en del andre hjælpemidler. Hjælp går til Jajce område, hvor byens gymnasium, og en folkeskole er vores primære projekter. I juli har vi sendt årets anden transport til Bosnien. Lasten er primær skolemøbler som vi har modtaget fra 3R Kontor ApS fra Højbjerg. Vi takker endnu engang for donationen. Møblerne er på vej til skoler i Velika Kladusa, som er vores projektområde. Ud over det har vi sendt en del nødhjælpspakker til lokale NGO-er. Dette er vores femte transport til Velika Kladusa.

November 2017 - Transport til Velika Kladusa, Bosnien og Hercegovina

Vores anden bosnisk transport i 2017 har vi sendt den 30. oktober. Denne gang støtter vi to skole i Velika Kladusa.

2017 - Transport til Jajce, Bosnien og Hercegovina

Sidst i september sendte vi lastbil med skolemøbler til Jajce. Den lokale Røde Kors har modtaget nødhjælp og sørget for fordeling til vores projekter. Denne gang hjælper vi to skoler, tre forskellige sundhedscentre og flere foreninger i området.

Transport til Bosnien i 2016

I 2016 fortsæter vi med at støtte vores nye og gamle projekter i Velika Kladusa området og Jajce området. Vi har sendt to transporter i år. En transport i juni og en i oktober til flere projekter. I juni har vi åbnet en ny projekt i en landsbyskole Kacuni nær Busovaca i central Bosnien.

Fodbold trojer fra Mejrup Fodbold

Nu er fodboldsportstøj fra Mejrup Fodbold fået nyt liv i den bosniske by Velika Kladusa. Den 1. april 2016 har vores medlem Elvir Mehic fordelt fodbolds trøje til flere folkeskole og en gymnasium. Det var stor glæde hos børnene og deres lærer da det fik trøjer.

Jajce Syghus - december 2015

I december 2015 har vi besøgt Jajce syghuset, som har i 2014 fået 50 hospitalsenge, og vi kan med stor glæde konstatere at alle senge er i brug på de forskelige syghusets afdelinger.

Velika Kaldusa - børn med særlig behov

I Velika Kladusa er for nylig stiftet en ny forening til børn med særlig behov. Vi vil hjælpe dem så meget vi kan...

Familier i Velika Kladusa

Her er nogle familier fra Velika Kladusa området, som vi har sendt hjælp. De er fattige og har børn med diagnoser.

Krisecenter Velika Kladusa

En af det nye projekter vi har åbnet i 2015. Her er også stort behov for hjælp og vil vi fortsæt hjælpe denne forening fremover.

Jajce Sumero Center - august 2015

Center for socialarbejder har åbnet en nyt center for udviklingshæmmede og hjerneskedet personer (personer med serlig behov). Det fik møbler og tøj og familiepakker til indflytnings gave fra Holstebro Nødhjælp.

Folkeskole Velika Kladusa - august 2015

Her er landet den første donation efter mange år uden hjælp. Folkeskoler i området har stort behov for hjælp.

Regional syghuset Bihać - august 2015

Regional syghuset Bihac har haft en stor brandskede for nogle år siden. Derfor har de brug for hjælp på alle områder...

Nødhjælp til 6 projekter - 23-08-2015

Vi har sent effekter til 6 forskelige projekter. Til de 3 nyåbnede i Velika Kladusa og Bihac og til 3 af vores projekter i Jajce. Denne gang hjælper vi en skole i Velika Kladusa, en krisecenter i Bihac, Syhuset i Bihac, Roma landsbyen i Jajce, Merhamets varmestue i Jajce og foreningen P.D. Cusine Jajce.

Yderlige 40 papkasser til vores projekt i Jajce - oktobar 2014

Den 8. oktober har vi sendt 40 papkasser til vores projekt i Jajce. Pakkerne indeholder sengetøj, dyner, puder, engangs handsker, bleer, kitler, brystproteser og andet medicinsk udstyr.

76 hospitalsenge til Bosnien og Hercegovina - september 2014

Holstebro Nødhjælp har sendt 76 hospitalsenge til to af vores projekter. 52 af dem vil gå til det kommende plejehjem i Jajce, mens de 24 resterende senge endte i sygehuset “Kantonal syghus Goražde” i det østlige Bosnien

Nødhjælp til oversvømmede områder i Bosnien - maj 2014

Fredag den 30. maj 2014 har vi fra Holstebro Nødhjælp pakket og sendt hjælp af sted, der skal nå nogle af de oversvømmede områder i Bosnien og Hercegovina.

Bosnisk delegation besøgte Holstebro Nødhjælp

Den 11. april har en bosnisk delegation besøgt Holstebro Nødhjælp. Delegation kommer fra byen Jajce, Bosnien og Hercegovina, som er allerede Holstebro Nødhjælps projektområde.

Installation af vandmåler i Jajce - juli 2013

Byens vandforsyning har fået ca. 400 vandmåler fra Sanistål, som blev installeret hos de enkelte ejendomme i byen i løbende sommer.

Jajce, Bosnien og Hercegovina den 20-07-2013

I 2013 er Ældrecentret i Jajce fuld møbleret og et køkken blev også doneret med al’ service-bestik – porcelæn – duge -viskestykker mm. Hospitalet i byen blev doneret senge -madrasser hj. Midler-sengelinned og dyner.

Bosnien oktober 2012

Besøg i Bosnia 2012

Bosnia 2012

Læsning af effektter til Bosnia